Min mor

var den første
kvindelige betjent

i Danmark

Det passer ikke.

Det er ikke min mor, som var Danmarks første kvindelige betjent.

Udtalelsen kommer fra en medkursist på et forløb om biografiskrivning, jeg engang deltog i, og når jeg tillader mig at bruge hende som eksempel her, skyldes det, at jeg efter flere år stadig tænker på den sætning. For mig er den et slående eksempel på, at vi alle har en historie. Og at den nogle gange er større - eller at det er nogle andre ting, der gør den stor - end vi selv går og tror.

Jeg ved ikke, om hun fik skrevet sin personlige fortælling - kvinden fra dengang. Men jeg håber det. Og jeg håber, flere vil begynde at fortælle deres.

Savner du hjælp til at komme videre med dine egne erindringer - eller vil du give dig selv den gave at få dine forældres eller bedsteforældres fortælling sat på ord?

 

Så kan jeg hjælpe; som journalist har jeg utallige gange oplevet at stille et spørgsmål, den interviewede aldrig selv har tænkt over eller er blevet stillet. Og jeg ved, hvordan de rigtige spørgsmål kan bringe minder frem, man troede, man havde glemt.

 

Du  er velkommen til at skrive eller ringe til mig og høre nærmere, hvordan og med hvad, jeg kan hjælpe dig eller din familie med at få historieguldet gravet frem - og foldet ud.