Kompetencer og erfaringer

Journalistisk dna
Større ting på skrift
Outreach, digitalt, socialt og visuelt
Lyd
Foredrag og undervisning
Foreningen for Nordisk Nonfiktion

Både hvad angår genre og emner, er jeg en stolt generalist. Jeg er trænet i hurtigt at sætte mig ind i nye problematikker og stofområder og har gennem min tidligere stilling på Politikens Lokalaviser dækket alt fra lokalpolitik og budgetforhandlinger til kulturanmeldelser og reportager fra 'ghettoen' gennem nyheder, portrætter og features.

Har bidraget med 14 personlige portrætter til antologien Foreninger for Fremtiden udgivet af Dansk Ungdoms Fællesråd i 2014 og er forfatter på en udgivet biografi og endnu på vej.

Jeg har siden 2018 været PR-ansvarlig for  Christians Kirke (København), herunder en kontinuerlig vedligeholdelse og udvikling af kirkens outreach på SoMe, produktion af video og podcasts, grafisk design og formidling af kirkens aktiviteter og historie på hjemmesiden og på tryk. 

Søsatte i marts 2018 podcastene 'HavBlik - Lydportrætter fra verdens have' samt ' Tro, Håb & Taletid' for Christians Kirke.

Har siden 2018 holdt foredrag om Sydafrika med afsæt i biografien 'Tilbage til Transkei - Historien om mit Sydafrika', herunder i Det Danske Afrikaselskab, Damernes Salon på Sølyst, ældreforeninger samt flere sognegårde.

Har desuden undervist i et sommerskoleforløb om journalistiske grundprincipper og kreativ skrivning i 2010. Undervisningen foregik i Ramallah på Vestbredden, hvor jeg i fire uger havde 14 palæstinensiske unge på frivillig skolebænk.

Har siden 2018 været medlem af bestyrelsen for Foreningen for Nordisk Nonfiktion, hvis formål er at øge fokus på den fremragende fortællende journalistik, der produceres herhjemme og af vores nordiske kolleger. Foreningen arrangerer workshops, temadage og en årlig fortælleweekend (hidtil på Vallekilde Højskole) og arbejder på den måde for at skabe netværk for og mellem fagfæller i vidt forskellige brancher - men med en fælles forkærlighed for den fortællende journalistik.

Primære ansættelser

2018 -
2014 - 2016
2013
2012 - 2013
2011-2012

Christians Kirke, København

  • Kirkekulturmedarbejder (kommunikation og formidling), deltid

 

UgeNyt Fredensborg, Politikens Lokalaviser

  • Journalist, fuldtid

DUF - Dansk Ungdomsfællesråd

  • Projektansættelse, fuldtid

DUF - Dansk Ungdoms Fællesråd

  • Studentermedarbejder, kommunikation, deltid

CARE Danmark

  • Journalistpraktikant, fuldtid

Herudover har jeg løst freelanceopgaver for FrivilligRådet, DUF, KForum m.fl., skrevet kulturanmeldelser og portrætinterviews for Kulturmagasinet Fine Spind og på bedste bohemianske vis skænket vin på en af Københavns hyggeligste vinbarer under arbejdet med min første bog fra 2016 - start 2018.

Uddannelse

2013
2010

Cand. Public. (kandidat i Journalistik), Syddansk Universitet, Odense

 

BA i Religionsvidenskab og Journalistisk Formidling, Aarhus Universitet

  • Suppleringsfaget Journalistisk Formidling var et tværfagligt studie på Journalisthøjskolen, DJMX, og Medievidenskab i Aarhus.